header-6

Aanmelden

Nieuwe leerling aanmelden voor schooljaar 2017-2018

Leerlingen die worden ingeschreven kunnen verdeeld worden in 2 categorieƫn:

  • Leerlingen die in groep 8 zitten en het volgende schooljaar in de 1e klas op Thamen willen beginnen.
  • Leerlingen die op een andere school van voortgezet onderwijs zitten en hier willen starten in klas 2, 3 of 4. Dit noemen we zij-instromers.

Voor de leerlingen die in groep 8 zitten organiseren we woensdag 24 januari 2018 een open dag.
Leerlingen kunnen dan de sfeer op Thamen proeven. Ook wordt er over allerlei zaken informatie gegeven.

Op 31 januari en op 14 februari is er een lesjesmiddag op Thamen. Leerlingen worden geplaatst volgend het advies van de basisschool.

Voor de aanmelding voor het 1e jaar heeft u een aanmeldingsformulier nodig dat door de basisschool is ingevuld waar het advies van de basisschool op staat. Dit is een uitdraai van het ELKK loket en ingevuld door de basisschool. Daarnaast wordt u gevraagd een inschrijfformulier voor aanvullende gegevens in te vullen. Dit formulier kunt u hier downloaden of ter plekke verkrijgen.

Procedure aanname zij-instromers schooljaar 2017-2018

Zij-instromers kunnen middels deze site een wachtlijstformulier " zij-instromer " downloaden. Tevens moeten zij hun huidige school op de hoogte brengen dat zij voornemens zijn zich op een andere school aan te melden. De school waar de leerling vandaan komt plaatst de leerling op een aanmeldingslijst die bekeken kan worden door alle scholen van het samenwerkingsverband. Wanneer de leerling op de gewenste school is aangemeld geeft deze "ontvangende school" aan, dat de leerling zich heeft aangemeld. Dit betekent nog niet dat de leerling geplaatst is. De "afleverende school " zal nu aan de "ontvangende school" informatie verstrekken.
Pas na de laatste rapportvergadering weten de deelnemende scholen hoeveel ruimte er in de verschillende klassen over is om nieuwe leerlingen te plaatsen. De scholen van het samenwerkingsverband voeren in die week overleg en zullen dan alle onnodige aanvragen verwijderen. Dit betreft meestal leerlingen waarvan de verwachting was dat ze zouden blijven zitten maar die uiteindelijk toch zijn bevorderd.

Pas in de laatste week van het schooljaar of in de eerste week van de vakantie worden de ouders met de potentiƫle overstappers uitgenodigd voor een gesprek met de "ontvangende school". Hierna wordt z.s.m. een beslissing over wel of niet plaatsing genomen.