Bouw wonen & Interieur

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) is een van de profielen (richtingen) die Thamen aanbiedt. Ongeveer 170 vmbo-scholen in Nederland bieden het profiel BWI aan. Binnen Bouwen, Wonen en Interieur zijn veel mogelijkheden, zoals Infra, Metselen, Meubelmaken & Interieurbouw, Timmeren in een timmerfabriek, Schilderen, Timmeren op een bouwplaats, Design en Interieurontwerp

Profieldelen:​

Het profiel bestaat in het derde leerjaar uit vier verplichte onderdelen (profielvakken). Daarmee maak je kennis met vele mogelijkheden voor beroepen die je later kunt gaan uitvoeren. met je diploma kunt gaan doen. De verplichte onderdelen zijn:


1. Bouwproces en bouwvoorbereiding
2. Bouwen vanaf de fundering
3. Hout- en meubelverbindingen
4. Design en decoratie

Keuzedelen:

In het vierde leerjaar kies je vier verschillende keuzedelen. Er zijn er minimaal drie verplicht vanuit je eigen profielmodule, je kan ook kiezen voor één keuzevak uit een ander profiel. Zo kun je je kennis verbreden of verdiepen.
De keuzevakken die wij op Thamen aanbieden:

 

  • Bouwmethoden en bouwstijlen
  • Daken en kapconstructies
  • Meubelmaken
  • Meubelstofferen
  • Interieurontwerp en design

 

Leerlingen met de leerweg BB of KB krijgen per week 12 uur les in het profiel. In die lessen worden theorie, tekenen en praktijk gecombineerd. Je leert dus bijvoorbeeld de theorie over een verbinding, tekent de verbinding op de computer en gaat die daarna maken.