MAVO-HAVO Kansklas

Mavo-havo-route Kansklas

Leerlingen uit Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer, De Ronde Venen en de gemeente Nieuwkoop en leerlingen die een basisschool in die gemeenten zitten, worden geplaatst als ze een vmbo-t/havo advies hebben. Dit geldt ook voor leerlingen uit andere gemeenten als ze een broer of zus op het Alkwin hebben en ook voor kinderen van het personeel van het Alkwin en van Thamen.


Leerlingen die net een te laag eindadvies hebben gekregen van de basisschool voor de Havo, kunnen eventueel geplaatst worden in deze kansklas. Een deel van de lessen worden gegeven op het Alkwin en een deel op Thamen. Roostertechnisch wordt ervoor gezorgd dat er gewerkt wordt in dagdelen. De afstand tussen onze twee scholen het Alkwin en Thamen is betrekkelijk klein en met de fiets maar enkele minuten. De lessen worden dus in volledige ochtenden, middagen of dagen ingeroosterd per school.

Indien de leerling voldoet aan de normale overgangsnorm om naar 2 Havo te gaan, zal de leerling de studie voortzetten op het Alkwin. Er is sprake van een intensief samenwerkingsverband tussen beide scholen.

 

Afgelopen jaren laat een beeld zien dat deze klas voor veel leerlingen die net te kort komen voor een directe plaasting op het Havo, een mooi voorlopig alternatief is. De gemiddelde doorstroom van deze kansklas naar 2 Havo ligt rond de 60%. Aan alle activiteiten van beide scholen wordt door deze leerlingen deelgenomen.

 

Aan het einde van het eerste leerjaar wordt de definitieve keuze gemaakt: 2 Havo op het Alkwin of 2 mavo op Thamen.